Frem mod 2030 forventes vores elforbrug at blive fordoblet i takt med den ønskede elektrificering af samfundet. Samtidig går det nu hurtigt med udvikling af PtX-projekter til produktion af brint, ammoniak eller e-fuel, og disse anlæg vil også kræve et meget stort elforbrug. Så kan den grønne strøm følge med det kommende forbrug?

Energistyrelsen forventer i KF21 en udbygning af vind og sol til ca. 47 TWh frem mod 2030, hvis vi skal have nok grøn energi til den grønne omstilling. Her er ikke medregnet de to planlagte energiøer.

Alene de forventede PtX-projekter i Danmark, med en forventet kapacitet på 6 GW, kræver 30 TWh grøn strøm årligt.

I 2020 blev der produceret ca. 17 TWh el fra vind og sol, og for de sidste 10 år er vind-produktionen øget årligt med ca. 1 TWh.​

Det går derfor for langsomt med udbygningen af grøn strøm i Danmark, hvis vi skal nå i mål med klimamålene for 2030. Producenterne af vedvarende energi er parate, men for at kunne komme ”ud over stepperne”, skal der bl.a. ske en hurtigere politisk afklaring af fremtidige regulatoriske rammer og mere fleksibel afgifts- og tarifstruktur, ligesom der er behov for en mere agil kommunal sagsbehandling i relation til planlovgivningen.

I CGJ Energy har vi stor erfaring med politisk påvirkning af regulatoriske forhold for grøn omstilling og ikke mindst udviklingen af de danske energisystemer. Det bringer vi gerne i spil i løsninger, der kan accelerere den grønne omstilling.​